Lifestyle

Bucătărisim cu ambiție și multă dragoste

Ați observat deja că am deschis o serie de articole cu privire la ,,căsuța cu suflet”. Când mă gândesc la casa noastră îmi amintesc de copilărie. Îmi doresc să fiu o mamă pentru fetița mea, așa cum a fost și este mama pentru mine.

Pe vremea când eram fetița mamei, îmi petreceam destul de mult timp în bucătărie. Mama gătea iar eu îi spuneam ce am făcut la gradiniță.

Stăteam frumos cocoțată pe scaun și o ajutam să facă gogoși. Atât de mult o ajutam încât bucata mea de aluat devenea neagră, de la frământat. Totuși, mama avea grijă să o prăjească frumos iar bunicul îmi spunea că e cea mai bună gogoașă pe care a mâncat-o vreodată.

Anii au trecut, iar prin clasa a 3-a am pus pentru prima dată compot. Am vrut să-i fac o surpriză mamei și am cules strugurii din fața geamului de la bucătărie. Am găsit câteva borcane de plastic și am pus cu atenție amestecul de apa, zahăr și struguri în ele.

Singura problemă a fost că le-am pus la fiert iar borcanele mele și-a schimbat forma. Erau un fel de ,,hopa Mitică”, cu baza rotundă.

Îmi amintesc și acum expresia mamei când a văzut ce am făcut. Era uimită dar totuși amuzatâ de ideea mea cu privire la borcane.

Au mai trecut câțiva ani și am ajuns la ceea ce sunt azi. Aceași fețită, care acum a devenit mamă.

Îmi doresc să fac împreună cu Victoria gogoși așa cum făceam cu mama. Să gătim împreună și să vorbim ,,ca fetele”.

La noua noastră casă, am proiectat o bucătărie mare, tocmai din acest motiv. Să avem spațiu pentru gătit și murdărit. Parcă văd făină zburătoare în bucătăria noastră albă.

Pentru ca visul meu să devină realitate avem nevoie de ustensile perfecte.

Am câteva oale, primite ,,zestre” de la mama. Țin la ele destul de mult, dar nu sunt suficiente.

M-am gândit să achiziționăm un set de oale. Un set complet, format din 11 piese, de mărimi diferite. Un aspect foarte important este să le pot spăla în mașina de spălat vase.

Setul de 11 oale din gama Loremis de la Ambition este realizat din oțel inoxidabil și poate fi utilizat pe orice fel de plită (electrică, cu inducție, cu gaz sau ceramic). Oalele au baza din mai multe straturi și mențin o perioadă mai îndelungată temperatura mâncării.

Serviciul de masă Kubiko de la Ambition este un must have. Este format din 42 piese, din porțelan de calitate superioară și conține farfurii de diverse dimensiuni, 2 boluri, 2 platouri pentru servire și o supieră cu capac. Datorită nuanței albe a porțelanului, vesela este extrem de elegantă. Forma patrată conferă un aer modern. În plus, toate articolele incluse în acest set se pot curăța în mașina de spălat vase și se pot utiliza în cuptorul cu microunde.

Pentru ca Victoria să mănânce tot din farfurie avem nevoie de o farfurie frumoasă. Și pentru că este necesar să aduc mereu noutăți, am nevoie de mai multe farfurii interesante.

La Dajar am găsit farfuri frumoase din colecția Disney, perfecte pentru când mai crește. Personaje din desene colorează frumos vesela pentru copii. Și acestea se pot curăța în mașina de spălat vase.

Pentru perioada aceasta de ,,bebelușeală”, am găsit câteva seturi minunate, la Ambition. Fac parte din colectia Junior și sunt fabricate din bambus.

Abia aștept să gătesc împreună cu Victoria și sper ca într-o zi să gătim și împreună cu mama. De dragul copilăriei mele și din dorința de a crea amintiri frumoase Victoriei.

Totuși, până să gătim împreună, ca fetele, vă las o fotografie cu una dintre tartele cu mere pe care le-am pregătit eu.

Noi mai avem puțin până sa cumpărăm toate articolele necesare în bucătărie. Astfel, vă rog să îmi spuneți care sunt cele mai utilizare articole din bucătăria voastră.

*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

1 comentariu

  1. […] Bucătărisim cu ambiție și multă dragoste […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *