Sarcină

Câte kilograme ar trebui să acumulezi în timpul sarcinii?

Această întrebare mă frământă cel puțin de când am rămas însărcinată. Chiar și înainte îmi faceam griji că aș putea acumula prea multe kilograme, în această perioadă.

Am căutat răspunsuri și sfaturi pentru a mă menține în formă, dar tot nu știam ce e normal.

Alimentația noastră este extrem de importantă, pentru a putea susține o nouă viață, astfel o cură de slăbire nu e indicată în această perioadă. Dacă totuși îți dorești, poți să apelezi la un nutriționist care să te ajute cu recomandări pentru o dietă echilibrată.

Sursa foto
Cât este normal?

În momentul în care îți vizitezi medicul, acesta îți va spune cât este relativ normal să acumulezi în perioada următoare. Este cunoscut faptul că o femeie sănătoasă acumulează între 11,5 și 16 kilograme, pe întreaga perioadă a sarcinii. Totuși, este extrem de important dacă înainte de a rămâne însărcinată ai fost sub sau supraponderală.

În trimestrul doi și trei de sarcină, creșterea constantă în greutate este importantă, mai ales dacă ai fost subponderală sau ai avut o greutate normală înainte de sarcină.

Aceste date sunt aproximative și diferă de la o persoană la alta. Eu, în primul trimestru am pierdut 5,5 kilograme, datorită grețurilor și stărilor de vomă. În momentul în care acestea au încetat, am luat normal în greutate, adică aproximativ 0,5 kilograme pe săptămână.

De unde vin kilogramele în plus?

Oricât de mult ne-am dori să nu acumulăm kilograme suplimentare, acest lucru este absolut imposibil și realmente nesănătos.

Kilogramele acumulate pe perioada sarcinii sunt distribuite astfel:

Sfaturi pentru o siluată de invidiat

Sfatul meu este să nu accorzi foarte multă atenție kilogramelor în plus ci să te concentrezi asupra alimentației sănătoase. Este extrem de important ca atât tu, cât și bebelușul tău să fiți sănătoși. În plus, silueta de invidiat este așa cum ți-o imaginezi tu. Nu există un tipar perfect la care să se poată raporta toate femeile.

Poți apela la fructe sau la produse fără zahăr atunci când organismul îți cere ,,ceva dulce”, iar legumele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Încearcă să consumi legume proaspete, dacă este posibil achiziționate de la țară sau chiar din propria grădină. Este bine dacă reușești să consumi carne de la animale crescute în natură, care să nu fie hranite și crescute forțat. Și nu uita, consumă cât mai multa apă!

Acum e momentul să te bucuri de sarcină! Ești o gravidă frumosă, iar burtica te face să stralucești. Până vine momentul să-ți ți în brațe micuțul, te poți bucura de mișcările lui din burtică. Aceste momente sunt unice și e nu merită irosite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *