Advertoriale Beauty tips Copii Lifestyle Sarcină

Cremă cu SPF pentru copii și bebeluși

De câteva luni aștept vara. Soarele cald care să ne încălzească și care ne umple casa de lumină, parfumul florilor și cântul păsărelelor. De curând m-am trezit brusc că e vară. Nu știu când și cum a trecut primăvara dar căldura puternică m-a lovit din plin. M-am trezit cu doi copii care își doresc să petreacă timp afară, dar care au nevoie de protecție. Razele soarelui sunt foarte puternice iar pielea lor e sensibilă. 

La fel ca și anul trecut, am optat pentru crema cu protecție solară de la La Roche-Posay. Am luat varianta cu factor 30, pentru că o consider suficientă pentru moment. Copiii au avut contact direct cu razele solare pe tot parcursul anului. Folosim cremă doar când razele sunt foarte puternice. Asta pentru că cei mici stau mai mult în zone cu umbră și nu-i scot afară decât în perioadele în care soarele nu este foarte puternic.

Razele solare aduc multe beneficii organismului. Scade riscul unor tipuri de cancer, este un ajutor împotriva obezității și este un ajutor al sistemului osos. Timpul petrecut la soare ajută organismul să producă serotonină, denumită și hormonul fericirii. Astfel, starea noastră de spirit este îmbunătățită. În cazul persoanelor despresive expunerea la soare este esențială. 

Totuși, este important ca expunerea la soare să nu se facă în orele de vârf, iar pielea să fie protejată cu o cremă cu factor de protecție. Găsiți și multe variante de creme cu factor 50, precum La Roche-Posay Anthelios spf 50 pentru protecție ridicată. 
Indiferent de crema pe care o alegeți pentru copii, evitați expunerea la soare în orele de vârf și căutați zonele cu umbră. Copii sunt sensibili și au nevoie de mai multă protecție decât un adult.

Vă recomand să folosiți și o cremă după plajă, în cazul în care v-ați expus la soare o perioadă mai îndelungată. Acesta ajută pielea să se refacă mai repede. În plus, cele mai multe creme au o textură ușoară și sunt răcoritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *