Copii Lifestyle

Cum alegem scaunul de mașină?

Înca de când am rămas însărcinată am știut că ne vom deplasa mult cu mașina, după sosirea bebelușului. Drumurile făcute prin oraș sau cele dintr-un județ în altul, mă făceau să îmi pun o mulțime de întrebări cu privire la siguranța bebelușului.

Am căutat informații, iar după o documentare serioasă am ales scaunul de mașină potrivit pentru micuța noastră. La Dipoland găsiți o mulțime de modele interesante. Vă recomand să aruncați un ochi pe site-ul lor.

Ce trebuie să ști despre scaunele de mașină pentru copii?

În primul rând este extrem de important să alegi un scaun potrivit categoriei de vârsă și greutate în care se încadreaza copilul tău. Apoi, acesta trebuie să se conformeze normelor de siguranță europene: ECE R44.03 sau R44.04 .

Un alt aspect foarte important este motarea scaunului în mașină. Chiar dacă ai ales cel mai sigur scaun pentru copilul tău, nu uita să acorzi importanță informațiilor oferite de producător cu privire la motarea scaunului. Un scaun prost montat poate pune în pericol atât siguranța copilului tau cât și siguranța pasagerilor.

Trebuie să recunosc că deși inițial credeam că mă descurc singură, nu a fost așa. Când am așezat scoica Victoriei în mașină, mi-am dat seama că nu știu să o montez corect. Am căutat instrucțiunile și am motat scoica astfel încât micuța noastră să fie în siguranță.

Alegeți un scaun potrivit pentru a-l poziționa cu spatele spre sensul de mers. Astfel, în cazul unui accident copilul este protejat.

Mențineți copilul în poziție „rear-facing” pentru cât mai mult timp. Chiar și până la 4 ani, dacă greutatea și înălțimea copilului vă permite.

În momentul de față avem o mulțime de variante pentru scaunul de mașină al bebelușilor. Alegeți varianta care considerați că se potrivește cel mai bine nevoilor voastre.

Înainte de a achiziționa un scaun pentru mașină verifică dacă mașina în care vrei să îl așezi are sau nu sistem ISOfix. Este extrem de important să știți ce fel de scaun puteți utiliza în mașina cu care intenționezi să transporți bebelușul.

Dacă mașina are acest sistem, vă recomand să luați un scaun care are și bază ISOfix. Este de mare ajutor. Puteți monta scaunul în poziția corectă, extrem de ușor și scăpați de griji.

Deși nu este foarte indicat, scaunul auto poate fi poziționat și în față. Dacă intenționați să faceți asta, verificați dacă puteți dezactiva airbag-ul. Și nu uitați ca în acest caz să alegeți un scaun care se poate prinde și doar în centuri.

Acum găsim o mulțime de modele de scaune pe piață, deci avem de unde alege. Aici găsiți câteva modele extrem de interesante.

Ce scaun de mașină ați ales? Ați optat pentru un sistem ISOfix?

10 comentarii

 1. M-am gandit si eu foarte mult cand am fost nevoita sa fac alegerea. Problema a fost in momentul in care i-am schimbat scaunul ca nu a mai vrut sa stea si l-a refuzat aproape complet

  1. AlexandraRogojan spune:

   Sper sa nu avem astfel de probleme. Victoria nici acum nu e incantata de scoica si sta in ea doar daca doarme..

 2. Gabriela Corina spune:

  Cu siguranta, cele mai bune sfaturi! Am sa tin cont de ele cand voi alege un scaun pentru bebe! merci frumos! :*

 3. Si noi am ales scaunul de masina cu mare grija acum 8 ani, am avut unul scoica la inceput, dupa care l-am inlocuit pe la 1 an cu unul mai mare si mai performant cu sisteme de siguranta si pe la 5 ani am trecut la inaltator. Acum am scapat de toate.

  1. AlexandraRogojan spune:

   A fost ok scoica pana la 1 an? Poate avem si noi noroc sa incapa Victoria mai mult in ea..

 4. Adriana Ivan spune:

  Trebuie să luăm și noi unul. Acum avem scoica.

  1. AlexandraRogojan spune:

   Pentru moment avem si noi scoica. Dar urmeaza sa o schimbam curand.

 5. Gabriela Alexandra Andrei spune:

  Noi avem fără ISO-fix și sunt ok. Alegerea noastră au fost cele de la Recaro.

  1. AlexandraRogojan spune:

   Si noi tot fara avem si e ok. ?

 6. Se pare ca exista cateva detalii de care trebuie sa tinem cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *