Advertoriale Lifestyle

Cum alegi salteaua potrivită pentru patul bebelușului?

Știți deja că Victoria doarme cu noi in pat. Însă ne dorim să o mutăm în pătuțul ei. Deși e lipit de patul nostru, cred că am putea să ne odihnim mai bine.

A început să se rotească și să-și schimbe poziția de foarte multe ori, peste noapte. Nu pot să spun că e foarte deranjant, dar nici comod nu e. Ținând cont că urmează să își facă apariția și bebe mic, situația se schimbă și mai mult. Trebuie să găsim o soluție ideală pentru toată lumea.

Deși avem și un pat pliabil, am achiziționat și un pat din lemn. Am ales această variantă deoarece am putut să renunțăm la o laterală și să îl lipim de patul nostru. Ceea ce, în cazul celui pliabil nu era posibil.

Cred că a fost cea mai bună alegere. E un pat robust, rezistent și are un design drăguț. Se potrivește perfect atât în camera copiilor, dar se integrează bine și în dormitorul nostru.

Pe piața din România sunt o mulțime de modele disponibile. Puteți opta pentru o anumită nuanță sau chiar să aibă unele specificații deosebite. Deși noi am optat pentru un pat simplu, clasic, trebuie să vă spun că există și varianta paturilor care pot fi legănate. Cred că sunt o varianta practică pentru copiii care adoră să fie legănați. Nu e valabil în cazul Victoriei pentru că ea nu acceptă nici să stea în leagăn, dar poate cel mic ne face o surpriză. Sunt sigură că o mulțime de copii s-ar bucura de un asemenea pat.

Dar cadrul patului reprezintă doar o mică parte din ceea ce contează cu adevărat. Salteaua pe care doarme bebelușul este defapt cel mai important articol. Și aici e nevoie de informare și de o decizie inspirată.

În perioada în care sunt mici, bebelușii petrec cea mai mare parte a timpului dormind. Din păcate, de foarte multe ori acordăm atenție obiectelor de decor sau jucăriilor mai mult decât saltelei pe care urmează să se odihnească cel mic.

Știu că de multe ori ne lăsăm influențați de preț atunci când alegem o saltea, dar haideți să aflăm împreună care sunt aspectele cu adevărat importante.

Cum alegem salteaua potrivită pentru bebelușul nostru?
Primul aspect important este dimensiunea saltelei și fermitatea saltelei. Ai grijă să se potrivească perfect, astfel încât să nu rămână spații libere. Salteaua trebuie să fie fermă. O saltea moale se poate adapta ușor formei capului. Ambele aspecte sunt extrem de importante pentru a evita riscul de sufocare. Rezistența la apă a saltelei este importantă. De multe ori apar evenimente mai puțin plăcute când scutecele nu fac față o noapte întreagă. Verifică dacă salteaua are orificii de ventilare laterale, pentru a permite aerului să circule în interiorul ei. În cazul saltelelor din fibre naturale, ventilarea se face ,,natural” nefiind necesare orificiile. Ultimul aspect important este certificarea. Saltelele trebuie să fie omologate, iar cele din fibre naturale să aibă certificarea Standardului Global pentru Textilele Organice.
Câte tipuri de saltele există?

Există trei tipuri de saltele: cu arcuri, cu spumă sau pe bază de fibre naturale. Cele mai cunoscute saltele pe baza de fibre sunt cele cu cocos.

Dacă alegi o saltea de calitate, toate cele trei variante se pot îndeplini cele două criterii de mai sus. Totuși, medicii recomandă saltelele din fibre naturale, în special cocos.

Salteua din fibre de cocos își va păstra forma timp îndelungat. Datorită fibrelor, aerul circulă cu ușurință, deci nu mai sunt necesare orificii pentru ventilare.

Aspecte importante în alegerea saltelei

Dacă optezi pentru o saltea din spumă, ai grijă să fie cât mai densă și elastică. Dacă densitatea nu este specificată de către producător, un aspect care te poate ajuta să faci o alegere bună, este greutatea. Spuma este cel mai ușor material din care sunt create saltelele. Cu cât salteaua e mai grea cu atât densitatea spumei e mai mare. Ca să vă faceți o idee cu privire la greutate, o saltea cu spumă cântărește aproximativ 3,5-4kg, în timp ce una cu spumă cu memorie poate câtări până la 10kg. Cele din urmă sunt mai dense, dar și prețul este pe măsură.

Dacă optezi pentru o saltea cu arcuri, trebuie să ști că e recomandat să aibă între 135 și 150 arcuri de calibru maxim 15,5.

Sper că aspectele prezentate mai sus să îți fie de ajutor și să alegi cel mai potrivit model pentru copilul tău.

Poți începe căutarea saltelei dorite la PuiMic.ro unde găsești o gamă variată de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *