Copii Lifestyle Review

Cum îți protejezi pielea de arsurile solare?

Chiar dacă plouă destul de des, razele solare sunt extrem de puternice atunci când își fac apariția. A fost suficient să stau afară, aproximativ 30-40 minute pentru a-mi bronza pielea. Nu e problemă că m-am bronzat eu, dar dacă o țineam pe Victoria cu mine nu cred că era prea grozavă situația.

Pentru a evita o posibilă arsură solară am căutat un produs care să ofere protecție cât mai mare și să aibă în compoziție ingredinte active.

Ingredientele active sunt esențiale în cazul produselor de îngrijire. Datorită acestora un produs are un efect vizibil.

Unul dintre ingredientele dragi mie este acidul hialuronic.

Produsele care conțin acid hialuronic au o mulțime de proprietăți miraculoase. Cred că știți deja că acesta există în corpul nostru, în mod natural, în cantități mari. Datorită proprietăților sale, reține apa în piele timp îndelungat. Astfel, pielea rămâne hidratată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Acidul hialuronic favorizează formarea fibrelor de elastină și colagen și previne îmbătrânirea prematură a pielii. Este benefic în dermatite și acnee. Mai bine spus este un ingredient extrem de versatil.

Pentru a proteja pielea sensibilă a Victoriei, dar și tenul meu, am achiziționat crema Vichy Idéal Soleil.

Este o cremă ușoară, cu SPF 50, destinată atât corpului cât și tenului. Îmi place extrem de mult pentru că se absoarbe cu ușurință în piele și nu formează acea peliculă grasă.

Urăsc cremele cu factor de protecție datorită acelei pelicule pe care o formează la suprafața pielii. Să nu mai spun că în general e necesar să te masezi jumătate de oră ca să reușești să scapi de urmele albe.

În cazul cremei de la Vichy, nu se aplică cele de mai sus ci îmi îndeplinește perfect toate pretențiile.

Am descoperit acestă cremă anul trecut, în perioada în care eram însărcinată. În acea perioadă am folosit-o în special pe ten. Chiar dacă tenul meu este predispus la alergii, nu am avut probleme.

Trebuie să vă reamintesc că pentru a beneficia de protecție solara, crema trebuie aplicată cu aproximativ 20 de minute înainte de expunerea la soare.

Crema trebuie aplicată pe toate zonele expuse la soare, într-un strat cât mai uniform cu putință. Nu uitați să o reaplicați o dată la câteva ore sau după ce ieșiți din apă, dacă este cazul.

În cazul meu, îmi aplic crema dimineața și la prânz, pe față. În cazul Victoriei, o aplic pe tot corpul, mai des.

Voi folosiți creme cu SPF? Care e crema voastră preferată?

(3) Comments

  1. Folosesc si eu zilnic crema cu spf si momentan preferata mea e crema de la Purito.

  2. Foarte utile informații! Acum folosesc ceva de la Garnier…pentru Derek, dar o sa o incerc și pe acesta de la VIchy , dacă ai zis că este pentru piele sensibila.
    Good info!

  3. Da, folosesc creme cu SPF. În general folosesc produse de la Bioderma și Ivatherm.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: