Lifestyle

Cum poți combate alergia la soare?

Nu pot să cred că brusc a venit căldura. Defapt, mai bine spus: canicula. Pentru o gravidă sensibilă la temperaturile crescute e groaznică vremea asta. Ce să mai zic de posibile arsuri solare sau chiar alergie la soare. Aproape că nu aș zice nimic dacă nu aș fi femeie și nu aș avea acea mulțime de cuvinte de consumat într-o zi. Iar cum soțul meu e mai mult plecat în ultima perioadă, mu îmi rămâne decât să vă povestesc vouă. Totuși, vă promit că e un subiect interesant și de mare interes. 

Revenind la căldură, vreau să vă povestesc puțin despre minunata alergie la soare. Nu știu dacă v-ați confruntat cu așa ceva, dar chiar dacă răspunsul e negativ, protecția solară tot importanta e. E mai bine să prevenim decât să tratăm, nu? 

Deși inițial am crezut că este vorba despre o afecțiune rar întâlnită se pare că aproximativ o cincime din populație suferă de alergia la soare. Aceasta mai este denumită și fotosensibilitate sau erupție polimorfă la lumină. 

Ce este alergia la soare?

Mai pe înțelesul nostru, aceasta reprezintă o reacție imunitară a organismului. Pielea, cel mai mare organ al nostru, încearcă să se protejeze de radiațiile solare. Se înflamează și se înroșește considerabil. În unele situați, pot să apară și mici coșuri pruriginoase. 

Produsele medicamentoase cu actiune fotosensibilă sau chiar unele cosmetice pot cauza erupțiile cutanate. 
Există mai multe tipuri de alergii la soare, dar putem să le prevenim prin utilizarea unor mici trucuri. 

Hidratarea și consumul unor alimente bogate în calciu, zinc, seleniu și beta-caroten pot ajuta. 

Nu putem evita în totalitate radiațiile solare, astfel utilizarea unui produs cu factor ridicat de protecție este extrem de important. Sunt câteva branduri care dețin în portofoliu astfel de produse. Acestea fiind aprobate de dermatologi. 

Revenind la crema pentru protecție solară, eu am optat pentru o variantă de la renumitul brand La Roche-Posay. Am căutat un produs cu aplicare ușoară, care să se absoarbă repede în piele și să nu lase urme albe. 

Laptele de protecție solară SPF 30 din gama La Roche-Posay Anthelios s-a pliat cel mai bine pe necesitățile noastre. În plus, e un produs pe care îl folosesc și pentru pielea sensibilă a Victoriei. Se aplică ușor, se absoarbe repede și nu are parfum. Din ce am observat până acum, este rezistent la apă. Partea cu adevărat minunată e că nu lasă pielea lipicioasă, uleioasă sau pete albe. Dacă vreți să îl încercați și voi, îl găsiți la Notino.

Ce facem dacă a apărut alergia la soare?

În cazul în care pielea este deja afectată, puteți încerca câteva mici trucuri:

– aplicați comprese reci pe zonele afectate. Îmi amintesc cum colegele mele din liceu își aplicau iaurt rece pe zonele arse, pentru calmare. 

– pudra de talc poate ajuta daca este aplicată pe zonele supurânde

– hainele largi, din materiale prietenoase gen muselină sunt un bun prieten în cazul arsurilor solare. Acestea trebuie să acopere în întregime zonele afectate. 

– dușurile cu apă dulce, sunt calmante și mai mult decât binevenite după fiecare intrare în contact cu apa sărată a mării și nu numai. 

– utilizarea unor produse calmante, după soare, sunt de mare folos. Conferă un sentiment reconfortant, răcoritor. 

Sper că toate aceste aspecte vă sunt deja cunoscute și că folosiți cremă cu factor de protecție zilnic. Nu doar atunci când planificați o zi pe plajă sau la piscină. 

(8) Comments

  1. Folosesc mereu SPF, mai ales pentru ca am pielea foarte alba si vreau sa o mentin asa.

  2. In ultima vreme, dulapiorul din baie geme de produse cu factor de protectie, deoarece pielea mea este tot mai des incomodata de soare.

  3. Folosesc spf mereu, altfel ma ard foarte repede si nu e bine!

  4. Un articol foarte util! Produsul acesta trebuie sa-l cumpar si eu!

  5. Folosesc protecție solară aproape zilnic. Încerc să nu uit,dar se mai întâmplă.

  6. Cand eram mai mica am stat o zi intreaga la mare si a fost o decizia foarte proasta. Din fericire nu am suferit mai mult de o zi, dar este periculos, pielea noastra e sensibila si trebuie sa o protejam chiar si pentru perioadele scurte petrecute la soare!

  7. Adevarul este ca soarele poate sa ne fie si dusman cand este prea puternic. Produsele acestea sunt intr-adevar minunate! Si noi le folosim.

  8. Cu alergia de soare nu este de joaca. Este bine sa ne protejam si sa stim cum sa ne tratam in cazul in care avem probleme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *