Sarcină

Cum ne odihnim în sarcină sau cum să ai un somn liniștit?

Burtica crește pe zi ce trece tot mai tare, iar nopțile devin din ce în ce mai grele.

Dacă până luna trecută, nu vizitam baia peste noapte decât în cazuri deosebite, acum am devenit prietene. Trecând peste acest aspect, pe care fiecare gravidă cred că îl cunoaște, ajungem la subiectul somn. Un subiect care devine tot mai delicat, odata cu avansarea sarcinii.

Am încercat să găsesc o poziție cât mai confortabilă pentru dormit, însă nu am găsit nimic. Am încercat să îmi folosesc soțul pe post de suport, dar ne chinuiam amandoi. În plus, nu pot să dorm o noapte întreagă pe aceași parte.

Fiind obijnuită să dorm pe burtă, e greu să mă dezobijnuiesc așa brusc. Am și acum momente în care fără să îmi dau seama, mă întorc pe burtă, dar instant mă întorc înapoi.

Singura posibilitate de a dormi cât de cât ok, este să alternez dormitul pe partea stângă cu cel pe partea dreaptă. Nu e cea mai comodă poziție, însă alta nu exista momentan.

Îți dorești un somn relaxant?

Pentru că încep să nu mai suport să am picioarele lipite unul de celălalt și să simt nevoia să existe o distanță între ele, am cautat diverse soluții: patură, pernă sau chiar o omidă imensă de pluș. Din păcate nimic nu se potrivea nevoilor mele.

Știam că există o pernă specială pentru gravide, dar am auzit atât de multe încât nu mai știam ce că cred. Părerile negative veneau de la persoanele care nu au filosit niciodata o astfel de pernă, dar totuși mă faceau să îmi pun diverse semne de întrebare. Este vorba aceea: ,,vulpea cand nu ajunge la struguri, spune că sunt acri” – cam așa s-a întâmplat și în acest caz.

Fiind ultima șansă pentru un somn odihnitor, am hotărât să încerc perna minune.

Așa cum spuneam e o pernă special creată pentru nevoile gravidei. Are o forma deosebită, care permite burticii să aibă spațiu suficient. Îmi oferă un confort deosbit, iar nopțile au devenit mult mai ușoare.

Persoanele care cred, că nu e mare diferență între o pernă normală și una special creată pentru gravide, se înșală. Vă asigur că este o diferență colosală între cele două.

În primul rând aceasta nu își schimbă forma chiar dacă este utilizată o perioadă îndelungată. O alta diferență este dată de forma pernei, care permite gravidei să aibă o poziție comfortabilă în timpul somnului. Perna are husă detașabilă, ușor de îndepărtat și spălat.

Un alt mare plus al acestor perne este faptul că sunt defapt 3în1. Adică, o putem folosi și după naștere. Este perfectă pentru alapare și chiar pentru a susține bebelușul în momentul în care îl învățăm să stea în funduleț.

Mă consider foarte norocoasă că am avut ocazia să testez această pernă și astfel să îmi transform nopțile în momente frumoase de relaxare. Abia aștept să o folosesc împreună cu bebelușul nostru.

Perna o găsiți AICI, iar prețul ei este mai mult decât acceptabil.

Ați folosit o astfel de pernă în timpul sarcinii? Ce parere aveți despre acest produs?

4 comentarii

  1. […] Despre hăinuțele din fotografie v-am vorbit pe Instagram, iar despre perna minune, puteți afla mai multe de aici. […]

  2. Un articol foarte util pentru viitoarele mămici!

  3. […] Despre hăinuțele din fotografie v-am vorbit pe Instagram, iar despre perna minune, puteți afla mai multe de aici. […]

  4. […] întrebare mă frământă cel puțin de când am rămas însărcinată. Chiar și înainte îmi faceam griji că aș putea acumula prea multe kilograme, în această […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *