Lifestyle Review

De ce avem nevoie de panouri solare?

Nu știu dacă v-am spus până acum sau nu, dar noi suntem în plin șantier. Anul trecut, am hotărât să ne construim o casă, căsuța cu suflet. O casă caldă și primitoare unde să putem să o creștem frumos pe micuța noastră.

Datorită faptului că dorm în același pat cu un inginer, am cautat diverse soluții pentru a economisii bani.

Suntem de părere că banii îi economisești în timp, dacă faci alegeri inspirate și nu economisești niciodată dacă alegi produse de proastă calitate. Din punctul meu de vedere, un produs ieftin, de o calitate îndoielnică, nu face altceva decât să îți provoace o cheltuială suplimentară în timp.

Când a venit momentul să alegem modul în care să ne încălzim, am studiat atent subiectul. Într-un final am rămas la varianta de încălzire cu gaz.

Nu ne dorim o factură pe care să nu ne putem permite să o plătim, așa că panourile solare trebuie luate în calcul.

Am început să studiem panourile solare și am ajuns la concluzia că achizioționarea unui astfel de panou ne scutește de foarte multe cheltuieli de-a lungului anilor.

Avantajele panourilor solare

Panourile solare au o mulțime de avantaje. Primul dintre acestea este cu privire la energia utilizată. Energia solară este o sursă inepuizabilă, de care putem beneficia oriunde, în mod gratuit.

Totodată utilizând energia solară, nivelul de poluare cauzat de arderea combustibililor este redus. Utilizând un panou solar, evităm să utilizăm centrala pe gaz sau termoșemineul.

Un alt avantaj care trebuie luat în calcul îl reprezintă economia financiară. Istalarea unui panou solar, ne va aduce, cu sigurantă, o factură cu o valoare redusă la gaz.

Principiul de funcționare se bazează pe conversia radiației solare în căldură și utilizarea acesteia pentru încălzirea apei. Apa obținută poate fi utilizată ca atare, sub forma de apă caldă menajeră sau ca agent termic pentru prepararea apei calde menajere într-un acumulator. Există posibilitatea de a o utiliza și ca agent termic pentru încălzire.

Cum utilizăm energia solară cu ajutorul panourilor solare?

Spuneam că energia solară este o sursă inepuizabilă, gratuită și prietenoasă cu mediul înconjurător. Totuși pentru a putea folosi în propria locuință această sursă avem nevoie de un panou solar. Costurile unui panou solar se vor amortiza extrem de repede, iar întreținerea lor este destul de ieftină. Perioada de viața a unui panou solar este destul de ridicată, deci nu trebuie să ne facem griji din acest aspect.

De unde achiziționăm panourile solare?

Există mai multe tipuri de panouri solare, pe care le puteți vizualiza accesând acest link: https://www.quickshop.ro/panouri-solare-c17-p1

Noi nu ne-am decis încă asupra modelului final, dar am găsit câteva extrem de interesante.

Deoarece ne gândim să poziționăm panoul lângă casă și nu pe acoperiș, am luat în calcul un panou solar cu colector plan.

Panoul solar Ariston Kairos XP 2.5-1V este prima noastră variantă. Se instalează vertical iar datorită suprafeței marite a panoului putem obține o cantitate mare de apa caldă menajeră.

Datorită accesoriilor se poate monta și în acoperiș, în cazul în care vă dorți să îl poziționați acolo.

Acest panou solare are un randament foarte ridicat. Are un nivel de absorbție de 95% și doar 5% reflexie a radiațiilor solare.

Țevile sunt din cupru iar carcasa din aluminiu.

Un alt model care ne-a atras atenția este Ferroli Ecotop VHM 2,1 mp. Are un desing care facilitează montajul rapid și sticlă prismatică antireflexie cu conținut redus de fier. Absorberul din aluminiu este prevăzut cu tehnologie de ultimă generație și promite un randament excelent.

Acest panou solar are 5 ani garanție, ceea ce este un mare plus. Fiind un panou utilizat pentru sisteme cu circulație forțată, trebuie să menționez că se pot racorda maxim 6 colectori.

Se montează pe suprafață plană, dar poate fi montat și paralel cu acoperișul.

Nu mai avem foarte mult timp la dispoziție până să fie necesar să alegem panoul solar perfect. Luna viitoare trebuie să îl montăm, așa ca timpul ne presează destul de tare momentan. Dar nu îmi fac prea multe griji. Am hotărât în mare parte de ce avem nevoie, mai rămâne doar să alegem modelul care să ni se potrivească.

Pentru a alege cea mai bună variantă, vom contacta Quickshop.ro. Sunt sigură că ne vor ajuta cu cele mai bune soluții care să se plieze perfect nevoilor noastre.

Îi puteți contacta telefonic la 0765277006 sau prin e-mail: comenzi@quickshop.ro

Ce parere aveți despre panourile solare? Dețineți un astfel de panou?

10 comentarii

  1. Alina R spune:

    Sunt foarte bune informatiile din acest articol. Chiar avem nevoie de un asemenea panou. Am scapa de grija apei calde pe timp de vara.

    Ne gandim sa achizitionam un panou, dar nu am stiut ce sa alegem. Vom studia propunerile tale❤️

  2. Multumim pentru informatii, e bine de stiut. Chiar daca nu stau la casa, e bine sa ma informez.

  3. Imi doresc si eu pe viitor sa ma mut la casa si cu siguranta voi tine cont de sfaturile tale legate de panouri

  4. albusteluta spune:

    Ma tot gandesc si eu la astfel de surse pentru cabana de la munte. Multumim pentru informatiile utile!

    1. AlexandraRogojan spune:

      E super si pentru cabana, daca e pozitionata intr-o zona cu soare

  5. mihaelanistor spune:

    Sotul meu este tentat să pună pe foisor, se va uita cu atentie la specificatii.

    1. AlexandraRogojan spune:

      E super si pe foisor. Merita investitia.

  6. sunt o investitie buna, ecologica si pe termen lung. O stiu de la un prieten bun. 🙂

  7. Adriana Ivan spune:

    Nu dețin panouri solare, dar știu că sunt o investiție tare bună.

  8. Sunt foarte utile panourile solare si daca as sta la casa clar as fi direct interesata de costuri si de achizitionarea acestora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *