Știți deja că urmează să ne mutăm în noua noastră casă. Mai avem puțin până atunci, dar am ajuns deja la capitolul design interior.
Inițial m-am gândit că am nevoie de un designer care să ne ajute să combinăm cât mai bine lucrurile. Spun inițial, pentru că mi-am dat seama că este extrem de greu să găsesc pe cineva cu aceleași idei ca și mine. Mi s-a demonstrat de foarte multe ori acest aspect, așa că am hotărât să fim noi, eu și Ionuț, designerul casei noastre.
El alege cum să amenajeze biroul, iar eu amenajez bucătăria. Restul încăperilor le amenajăm împreună.
Am ales bucătăria pentru că știu că urmează să petrec destul de mult timp în această încăpere.
Îmi doresc o bucătărie extrem de luminoasă. Pentru a avea parte de lumină naturală suficientă, am proiectat 2 geamuri foarte mari, orientate spre iubitul meu Soare. Pereții am hotărât să îi facem albi, iar mobilierul l-am ales alb extra-lucios. Deci, multă lumină și mult alb.
Totuși îmi doresc puțin contrast. M-am gândit că pot să îl obțin cu ajutorul chiuvetei și a electrocasnicelor.
Mobilierul de bucătărie este prevăzut cu o insulă generoasă, pe care vine montată chiuveta. Restul mobilierului este amplasat pe 2 dintre pereții bucătăriei.
Chiuveta de bucătărie, este amplasată în centrul insulei și m-am gândit să fie neagă. Astfel aș obține un contrast frumos și elegant. Deși trebuie să recunosc că am luat în calcul și o variantă pe alb.
Am decis că am nevoie de o chiuvetă cu o cuvă spațioasă. Vreau să fie generoasă, dar să păstreze eleganța despre care spuneam mai sus. Designul ei trebuie să fie special, dar totuși să rămână în limitele clasicului. Pare prea mult ceea ce cer?
Așa credeam, până când am descoperit chiuvetele de la Franke. Apoi, am ajuns în punctul în care nu știam ce să aleg.
Au o mulțime de modele frumoase, care se potrivesc în mare măsură cerințelor mele. Totuși există pe site un model special. Este exact chiuveta la care am visat.
O cuvă generoasă, un design simplu dar elegant și realizată din granit natural amestecat cu rășină acrilică. Toate acestea și o nuanță închisă, urmează să scoată din anonimat insula din bucătăria noastră. Iată că am găsit chiuveta visurilor mele.
Ca să păstrez stilul abordat, am ales și o baterie Franke în aceași nuanță.
Trebuie să vă spun că am făcut descoperirea vieții mele. Până în urmă cu aproximativ 2-3 săptămâni mă gândeam unde să poziționez recipietul de detergent pentru vase. Mă gândeam cât de oribil va arăta amplasat pe insulă. Într-o seară soțul meu drag, a descoperit cea mai ingenioasă chestie: dozatorul de săpun. Trebuie să îl laud pentru această descoperire pentru că a salvat bucătăria.
Este extrem de finuț și vine poziționat în blat, lângă chiuvetă. Arată extrem de bine și este chiar practic.
Mă bucur enorm că a descoperit acest mic ajutor pentru bucătăria noastră. Economisim spațiu și nu distrugem vizual bucătăria.
Tot pentru bucătărie avem nevoie de mașină de spălat vase, plită, cuptor și hotă.
Cam acestea sunt electrocasnicele de care mai avem nevoie.
În ceea ce privește mașina de spălat vase, nu îmi fac prea multe griji. Designul ei nu e important fiind incorporată în mobilier.
Extrem de important este cuptorul și plita. Care îmi doresc să fie tot negre.
Plita cu inducție Franke Smart FHSM 604, mi-a atras atenția în mod deosebit. Atât designul modern cât și specificațiile sale m-au făcut să o trec în lista de cumpărături.
Plita Franke are 4 zone pentru gătit, touch control cu 9 nivele de intensitate și recunoaștere a vasului de gătit. Această inovație mi se pare extraordinară. Indiferent de vasul în care ești nevoit să gătești, plita îl recunoaște și știe exact ce zonă să încălzească.
Pentru că îmi place să pregătesc diverse surprize dulci am nevoie și de un cuptor electric. Acesta este încorporat în mobilier și amplasat la aproximativ 1 metru înălțime.
Fiind poziționat mai sus, designul lui va ieși în evidență. Îmi doresc un model modern, care să se potrivească cu mobilierul din MDF alb extra-lucios.
Cuptorul CR66M Black din gama Crystal este alegerea noastră. Este echipat cu ușă interioară fullglass și are un sistem brevetat de demontare. Astfel este simplu și ușor de curățat. Cuptoarele Franke sunt dotate cu tehnologie care menține ușa rece. Căldura este menținută în interior și nu pătrunde prin sticlă.
Ultimul produs din lista de cumpărături este hota. Aici am avut bătăi de cap.
Nu am știut ce îmi doresc până când am văzut hota Down Draft. Este încorporabilă în blat și are un finisaj elegant. Are o putere de absorbție medie- 420 m3/h, suficient pentru bucătăria noastră.
Mi-a plăcut extrem de mult desigul ei și cred că se potrivește de minune cu restul electrocasnicelor.
Cu ajutorul Franke am găsit ceea ce căutam și am reușit să scot bucătăria noastră din anonimat. Abia aștept să comand produsele și să le așezăm în căsuța cu suflet.
Voi ce electrocasnice aveți în bucătărie? Ce părere aveți despre produsele Franke?
*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020
.
[…] Electrocasnicele Franke îți scot bucătăria din anonimat […]