Review

Henna și Cosmetice produse acasă – carti practice

Chiar dacă e sfârșitul lunii noiembrie, iar eu mă așteptam să avem parte de zăpadă, până acum nu am văzut nici măcar un fulg.

Zilele ploiase mă fac morocănoasă și fără prea mult chef de viață. Noroc că mă mai binedispune câte o ceașcă de ceai, decoratiunile de Craciun și câte o carte bună.

Azi vreau să va vorbesc despre două cărți din domeniul frumuseții: Henna – Norma Weinberg și Cosmetice preparate acasă – Jinaika Jakuszeit.

Henna

Încă din copilărie am fost foarte încantată de acele tatuaje pe care le vedeam pe mâinile indiencelor. Mereu mi-am dorit să îmi fac și eu așa ceva, însă nu am găsit momentul potrivit.

Cand am descoperit cartea ,,Henna” scrisa de Norma Weinberg, am fost surprinsă de proprietățile pe care le are această plantă deosebită.

Henna este folosită atât în pictură corporală cât și in vopsirea părului, îngrijirea unghiilor sau pe post de medicament. Despre toate acestea găsiți informații prețioase în carte.

Cartea este de fapt un ghid bine realizat, astfel încât și un simplu pasionat, să poată face primii pași în pictura cu Henna.

Cosmetice preparate acasă

Fiind pasionată de produse cosmetice, am avut tendința de a încerca să mi le prepar și singură acasă. Din păcate, în prioada în care am încarcat eu să fac asta, nu aveam atât de multe informații despre prepararea produselor cosmetice și nici un ghid cu informații de calitate nu am gasit.

După câteva încercări nereușite m-am dat bătută și am renunțat la ideea de a-mi mai face singură produsele de îngrijire.

Din fericire, acum, după mult timp de la ultima mea încercare, am descoperit un ghid complet despre prepararea cosmeticelor acasă.

Aveti în această carte o mulțime de informații despre piele, ustensile și ingrediente cosmetice, dar și foarte multe rețete.

Dacă vă doriți să începeți să va preparați singure acasă demachiantul sau crema de față, această carte vă este de folos cu siguranță.

Ambele cărți le găsiți la Editura Casa. Tot la ei găsiți și o mulțime de cărticele care vă ajută să vă puneți în practică ideile creative, cărți de grădinărit și o mulțime de cărți pentru copii.

Dacă sunteți în cautarea unui nou hobby, vă recomand să aruncați o privire pe site-ul editurii.

Ați citit aceste cărți? Vi se par interesante?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *