Lifestyle Review

Igienă dentară – periuța de dinți manuală

Nu am mai vorbit de mult despre igiena dentară. Este un subiect despre care aș putea să afirm că îmi este drag, dar pe care nu l-am mai abordat de mult timp. Astfel, m-am gândit să vorbim azi despre periuțele de dinți. Mai exact despre peria mea preferată.

După o lungă perioadă în care am folosit o perie electrică, am ajuns din nou la una manuală. Nu pentru că nu am fost mulțumită de aceasta ci pentru că sunt extrem de sensibilă în această perioadă. Mișcările și implicit vibrațiile periei îmi provoacă greață (mult mai puternică decât cea specifică sarcinii). Cred că multe gravide sau proaspete mămici mă înțeleg. Deci, pentru următoarele luni sunt prietenă bună cu periile manuale.

De când am început să le refolosesc am descoperit un model care cel puțin momentan este preferatul meu.

Periuța de dinți Curaprox Limited Edition Art Deco ocupă primul loc în topul preferințelor. Are perii moi iar forma sa este clasică. Personal mi se pare ușor de utilizat și pot curăța eficient dinții.

Are un design simplu și elegant și a venit însoțită de un capac de protecție. Astfel periuța devine ușor de transportat.

Setul pe care l-am achiziționat inițial include trei periuțe în nuanțe diferite. Toate cele trei mi s-au părut drăguțe, iar inițial m-am putut hotărâ pentru a alege una. Găsiți o mulțime de alte culori, deci sigur este una și pe placul vostru.

Tot la Curaprox găsiți și perii pentru copii, pastă de dinți și alte accesorii necesare igienei orale. Am luat în urmă cu aproximativ 6-7 luni pentru Victoria Curaprox Baby Waking Senses. Un inel pentru dentiție care masează gingiile prin intermediul unei perii mici. Victoria s-a jucat destul de mult cu el și era încântată de peria care îi masa gingiile. Din păcate l-am pierdut între timp și nu i-am făcut o fotografie înainte. Totuși vă las una oficială ca să vă faceți o idee.

Acum am adaugat în coș și un set de perii pentru copii. Victoria are 2 dinți și e nevoie să îi îngrijim mai atent. Sunt sigură că și în cazul periuțelor pentru copii voi avea parte de aceași satisfacție.

Ce periuță de dinți folosiți? Ați optat pentru una electrică sau una manuală?

14 comentarii

 1. Total de acord cu tine!!! Și eu am ajuns sa revin la una manuala exact din același considerent! ??

  1. AlexandraRogojan spune:

   Ma bucur ca nu sunt singura care a facut asta. ?

 2. Folosesc o perie electrica in combinatie cu un irigator bucal. ltimul mi se pare senzational. Ce ata dentara? Asta e mult mai bun.

  1. AlexandraRogojan spune:

   De mult imi doresc si eu un irigator, dar astept sa trec de sarcina si apoi.. ?

 3. Catalina Coman spune:

  Eu am si electrica si manuala si le folosesc alternativ.

  1. Camelia Camy spune:

   Eu prefer sa folosesc una manuala insa penteu dinti sensibili. ? ? Fetita folosește Elmex. ? ?

 4. G. Doll spune:

  Numai 2 dinți are fetita ta? Caci e mult mai mare decât a mea. Ce chestie și cu ritmul copiilor de dezvoltare..
  A mea la 10 luni jumate are 8 dinți și mai dau curând și alții.
  Eu folosesc periuta electrica. Dar curând schimb și peria fetitei

  1. AlexandraRogojan spune:

   Da.. are un an si 5 luni si are doar 2 dinti? si astia au crescut cand avea 1 an si 3 luni. Sunt extrem de diferiti. Dar imi amintesc ca acum 14 ani (cand era sora mea mica, era o ciudatenie sa vezi un copil la 6-7 luni cu dinti), ceea ce acum e normal. Iar mie mi-au crescut tot foarte tarziu, dupa un an si cateva luni ?

 5. Adriana Ivan spune:

  Acum am una manuală, dar mult timp am folosit electrică.

 6. Denisa spune:

  Tot pe cele de la Curaprox le prefer si eu, sunt foarte soft si curata bine.

 7. Eu folosesc Oral B in mod normal si pot sda spun ca-mi place periuta mea electrica desi cand plec in vacanta prefer sa mi-o iau pe cea de la Curaprox. Mi se pare blanda si potrivita pentru un periaj complet

 8. Deși mi-am cumpărat periuța de dinți electrică încă nu pot renunța definitiv la cea clasica.

 9. ellafairytale spune:

  Am o periuta electrica, mi se pare mult mai eficienta.

 10. Paula spune:

  Eu folosesc periuta electrica insa doar o data pe zi. Parca pana nu folosesc si periuta manuala nu zic ca m-am spalat pe dinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *