Lifestyle Review

Igiena intimă este sau nu un subiect tabu?

Azi vreau să abordăm un subiect mai delicat: igiena intimă. Chiar dacă lumea se consideră extrem de familiarizată cu acest subiect, încă mai există femei care se tem să folosescă aceste 2 cuvinte.

Nu e o rușine și nu vreau să denigrez pe nimeni. E normal să fim diferiți și mai mult sau mai puțin pudici. Iar pentru că încă mai există și persoane care se tem să abordeze acest subiect, vreau să îl discutăm puțin aici.

Igiena, indiferent despre ce parte a corpului este vorba, este absolut necesară. Fiecare parte a trupului nostru are nevoie de o atenție specială însoțită de apă și săpun.

Zona intimă este mai sensibilă decât restul zonelor. Nu putem să folosim un săpun antibacterian, pe care îl folosim pentru a ne spăla mâinile și în această zonă. Defapt, putem dar nu este bine. Există posibilitatea să ne trezim cu o iritație de toată frumusețea.

Pentru a evita o astfel de situație este indicat să folosim un produs special, destinat acestei zone.

Intimohelp emulsie hipoalergenică pentru igiena intimă este un produs special creat pentru îngrijirea zilnică a zonei intime.

Ingredientele sale active curăță delicat, fără a afecta bariera hidrolipidică naturală. În plus, reface microflora și are un efect calmant. Este un produs sigur, astfel poate fi utilizat de catre femeile de orice vârstă. Este recomandat chiar și în timpul sarcinii, alăptării, menopauzei sau menstruație.

Conține acid lactic care ajută în menținerea pH-ului fiziologic. Apa de trandafir din copoziția emulsiei are efect calmant și antiseptic, iar acidul hialuronic hidratează pielea.

Un alt aspect interesant este faptul că acest produs este recomandat de Societatea Română de Dermatologie.

Deși recomand utilizarea acestui produs pentru a ne menține curate există situații în care avem nevoie și de o împrospătare de-a lungul zilei. Iar în acestă situație apelăm la mici ajutoare.

În ceea ce privește menținearea igienei intime pe parcursul zilei, vă recomand șervețelele umede Intimohelp. Șervețele curăță delicat fără a irita pielea. Acestea asigură o igienă optimă în orice împrejurare. Au un conținut ridicat de Aloe Vera și D-Panthenol.

Aloe Vera are acțiune antiseptică, antiiritantă și hidratantă. Deci nu trebuie să ne îngrijorăm ca am putea itita și usca pielea.

Șervețelele sunt hipoalergenice, nu conțin alcool și sunt testate dermatologic și microbiologic.

Eu le pun în geantă și le iau cu mine peste tot. În perioada menstruație sunt absolut necesare, din punctul meu de vedere.

Dar chiar dacă folosim șervețelele umede nu uitam că este necesară o igienă corespunzătoare care presupune utilizarea apei.

Voi considerați acest subiect unul tabu? Ce produse folosiți pentru igiena intimă?

4 comentarii

 1. Maria C. spune:

  Igiena intima este un subiect tabu. Ma simt stanjenita sa il abordez.. ma bucur tare ca am gasit articolul tau cu privire la acest subiect. Sfaturile tale ma ajuta?

  1. AlexandraRogojan spune:

   Ma bucur tare mult ca iti sunt de folos informatiile pe care le gasesti aici pe blog

 2. Paula spune:

  Pentru mine nu e un subiect sensibil, dar informatiile imi sunt utile. Nu stiam despre acest produs

 3. Dana B spune:

  Pentru multa lume e un sifiect delicat.. trebuie sa incerc si eu aceste produse. Nu am mai auzit de ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *