Lifestyle

Proiectul – căsuța cu suflet

Proiectul ,,casuța cu suflet” a apărut la începutul anului 2019. Însărcinată fiind, am realizat că apartamentul în care locuim chiar și în prezent este prea mic pentru o familie cu un copil. Defapt, pentru o familie cu o mama blogger și un copil.

Eu am nevoie de spațiu pentru poze, pentru depozitat obiecte de decor și diverse alte lucruri care țin de activitatea aceasta. Victoria, are nevoie de spațiu pentru joacă, iar Ionuț își dorește un birou în care să aibă parte de liniște.

După câteva căutări am descoperit proiectul pentru casa perfectă. O casă clasică, călduroasă, cu fereste mari. Pentru că lumea nu înțelegea ce ne dorim, am ajuns să le explicăm că noi nu construim o casă ci o casă cu suflet. O casă în care să te deconectezi de la probleme și să te bucuri de familie.

Toți colaboratorii noștri cunosc ,,căsuța cu suflet” și fiecare a încercat să ne ofere soluții astfel încât să nu distrugem conceptul.

Căsuța cu suflet a prins contur odată cu burta mea. Cărămizile creau pereți, burta creștea. Căsuța era acoperită, minunea din burtă privea pentru prima dată soarele. Iar de atunci, Victoria descoperă lucruri noi, iar căsuța cu suflet prinde contur.

În această primăvară am început lucrul la interiorul casei. Primul lucru pe care a trebuit să-l facem a fost izolarea mansardei.

Am izolat termic mansarda astfel încât să nu avem pierderi de căldură. După izolare, a venit partea interesantă: placatul cu rigips. O procedură de care s-a ocupat Ionuț. Defapt, cam tot ce a însemnat proiectul ,,căsuța cu suflet” a rămas în grija lui. Eu nu am fost aptă pentru a ajuta, din păcate. Dar, promit să mă implic mai mult de acum, dacă tot mă simt mai bine.

Pentru placarea cu rigips, am apelat la un magazin online care vinde diverse materiale de construcții.

Ionuț a fost extrem de implicat și a căutat mereu cea mai ieftină variantă. Nu cel mai ieftin produs ci produsul de calitate la cel mai mic preț. Astfel, după ce hotăram ce produs alegem, el căuta în magazinele fizice cel mai bun preț.

Într-o seară a hotărât să verifice prețurile și în mediul online. Am avut o surpriză plăcută și astfel am ajuns să comandăm materiale de construcții online.

Trebuie să recunosc că am fost sceptică la început. M-am liniștit puțin când am văzut profesionalismul angajaților și mai apoi când am primit rigipsul comandat.

Materialele comandate au ajuns direct pe șantier. Nu a fost necesar să ne ocupăm de transport și am făcut o economie substanțială.

Am primit exact ceea ce am comandat, într-un timp foarte scurt, iar prețurile au fost mult reduse față de cele din depozitele din zonă.

Căsuța noastră din Maramureș, este casa la care am visat. O casă departe de agitația orașelor mari, înconjurată de natură și vizitată des de căprioarele sălbatice.

În fiecare seară, ne așteaptă în apropierea casei 2 căprioare minunate. Promit să le fotografiez și să vă fac și vouă cunoștință cu ele.

Căsuța cu suflet, mai are nevoie de intervenția unor echipe de muncitori. Dar, dacă totul merge bine, la începutul verii ne vom muta acolo.

Vindem Ieftin

Dacă vizitați Maramureșul în vara anului 2020, vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul și să descoperiți căsuța noastră cu suflet.

*Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *